God de Heer


God de Heer 1.0

(religie, mystiek en mythologie)

God, vooral beschouwd als almachtige, scheppende, heersende of leidende instantie

Algemene voorbeelden


Ook zijn er heel wat politieke rechtstheorieën die het bestaan van bovennatuurlijke of goddelijke personen veronderstellen en deze samen met mensen in één politieke gemeenschap onderbrengen. Meestal wordt God dan als een opperheerser voorgesteld. Het beeld van God de Heer, Koning der koningen, heeft een niet te onderschatten rol gespeeld in de ontwikkeling van het Westerse denken over staat en recht.

http://allserv.rug.ac.be/~frvandun/Texts/Rechtsfilosofie/RFgent-0.htm,

God de Heer zo hoog verheven tronend in het eeuwig licht. Waar de engelen Hem omgeven jubelend voor Zijn aangezicht. Schepper is van hemel, aarde mens en dier het leven gaf. Maakte van de aarde een gaarde sloot daar mee Zijn schepping af.

http://rondomgodswoord.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=390&Itemid=54,

Sanctus, sanctus, sanctus. Heilig, heilig, heilig is God de Heer. Dominus Deus Sabaoth. De God der hemelse machten. Pleni sunt coeli et terra gloria ejus. Hemel en aarde zijn vol van zijn heerlijkheid.

www.koorbegeleidingen.nl/images/share...

"Dit is jouw allerintiemste geheim waarvan dat domme, wassen, bleke, doorschijnende meisje geen flauw benul heeft, net zomin als de priester die jouw biechtvader is en tegen wie je liegt tijdens de biecht, net zoals je liegt tegen de Heer God zelf."

De Standaard,